Beställ före kl. 11 så skickar vi idag. 1-3 dagars leverans Öppet köp i 30 dagar

HUR DU GÖR EN
BOMSTERUPPSÄTTNING MED OASIS

Det är roligt och personligt att göra sina egna blomsterarrangemang med hjälp av oasis och inte alls så svårt som man kanske kan tro. Blomsteruppsättningarna kan användas till bröllop, begravning och andra firanden. Vi tipsar här om hur du på ett enkelt sätt fyller en oasis.

 

Det här behöver du

 • Blommor att fylla din oasis med. Du väljer själv sort och färger efter vad som passar till ditt arrangemang. Blanda gärna köpta och vilda blommor och blad.
  Vårt bästa tips inför pysslandet är att köpa blommorna ett par dagar innan du ska använda dem så att de hinner att slå ut ordentligt. Då fyller de upp ditt arrangemang bättre och du behöver färre blommor.

 • En oasis. De finns i många olika utföranden, allt från block till former av hjärtan, ringar, rundlar, avlånga oasisar och kors.

  Ett oasisblock kan du skära till och skapa den form du önskar. De behöver dock läggas i en vattentät skål, kruka eller korg för att skydda underlaget. Oasishjärtan och andra former är antingen fästa i en vattentät skål eller har ett vattentätt skikt som förhindrar vattnet att läcka igenom.

 • En skarp kniv att skära blommorna med, gärna en floristkniv. Skarpa snitt gör att blommorna tar upp vatten bättre så att blommorna håller längre.

 • Blomstertråd, stift och floristnålar beroende på vad du ska dekorera oasisen med. Om du ska sätta slingor av exempelvis murgröna runt kanten är bågformade stift praktiska att använda. De kan även användas till att sätta fast begravningband i oasisen.

 • Vill du dekorera med andra saker finns det praktiska tillbehör för det exempelvis hållare som kan skickas ner i oasisen och som du kan limma fast dekorationer på. Vill du sätta fast något direkt på oasisen kan du använda dig av en speciell häftmassa som fäster på oasis. Vill du sätta ljus i din oasis kan du sätta fast ljushållare i den.

 • Om det är en blomsterdekoration till en begraving kan du köpa band till blomman med din egen text på. Bandet kan beställas i flera olika färger och du kan välja om du vill ha ett eller två band med din hälsning.

Gör så här

 • Förbered oasisen genom att lägga den i ett rymligt kärl med vatten så att hela stickmassan ryms i ca. 5 min. Låt stickmassan sjunka av sig själv, när den har sjunkit är den klar att använda. Trycker man ner stickmassan i vattnet så kan det bildas luftutrymme inuti stickmassan som gör att blommorna inte kan dra till sig vatten så låt den arbeta själv.

 • Fyll oasisen med blommor och större dekorationer. Om du ska sätta samma slags blommor tätt på hela oasisen börjar du med kanten och jobbar dig inåt. Vill du få lite mer höjd på mitten skär du blommorna lite längre allt eftersom du jobbar dig inåt. Se till att hela oasisen är täckt. Det är fint att sätta rankor av exempelvis murgröna längs kanterna för att täcka dem.

 • Dekorera med mindre dekorationer och eventuellt band.

 • Förvara ditt blomsterarrangemang svalt tills det ska användas så håller det sig bäst.

Det finns inget finare än att ge av sig själv och vi hoppas att du har blivit inspirerad till att våga att göra egna personliga oasisar! Du hittar oasisar och tillbehören du behöver på www.kalasdekorationer.se

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få tips, nyheter och erbjudanden till din e-post!

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan