Beställ före kl. 11 så skickar vi idag. 1-3 dagars leverans Öppet köp i 30 dagar

3 TIPS FÖR ATT DEKORERA GRAVEN

När hösten kommer är det dags att göra det fint hos våra nära och kära som inte finns med oss längre. Det känns fint att för varje årstidsskiftning göra vackert på gravarna för att hedra den saknade och på hösten är det extra stämningsfullt när man börjar att tända lyktorna igen.

1. Ljus i mörkret

På graven kan man sätta gravljus i ljushållare och i traditionella gravlyktor. För många känns det fint att åka till graven regelbundet och tända ljus men om man inte har graven nära där man bor är det både praktiskt och fint att avända sig av gravljus med LED-belysning. De kan vara en tröst att veta att det alltid lyser ett ljus i mörkret hos den saknade.

 

2. Gör din egen gravdekoration

Till Alla helgons dag lägger vi ofta en krans eller gravdekoration med mossa och blommor på graven. Att göra en egen personlig gravdekoration är både enkelt och fint.
Här kommer några tips:

  • Välj vad du vill använda för bas, det kan vara en krans av halm eller mossa. Halmkransen kan bindas med granris och sedan dekoreras.
  • Du kan också binda en bukett av kvistar av gran eller tall att lägga på graven.
  • Dekorera kransen eller buketten med olika slags kottar och nötter. Sätt fast konstgjorda löv och blommor som exempelvis julrosor eller rosor på kransen och ett stick med texten "Saknad" eller "Älskad".
  • Bind ett fint band av till exempel jute runt kransen.
  •  

3. Pynta på graven

Det finns många fina konstgjorda blommor och kransar som är fina att lägga på graven. Ljung, vildvin och andra blommor håller sig fina när du inte kan vara där och ta hand om dem.

Det har blivit allt mer populärt att lägga dekorationer i form av änglar, hjärtan och fåglar med texter som "Saknar dig" och "Tänker på dig" på gravarna för att göra det mer personligt.

Du hittar allt du behöver för gravsmyckningen på www.kalasdekorationer.se

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Få tips, nyheter och erbjudanden till din e-post!

Varukorg(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan